Veel gestelde vragen

Kan ik het schilderij ergens bekijken?
Ja, dat kan zowel op uw eigen locatie thuis of op kantoor, of in onze galerie te Amersfoort.

- Bekijken thuis/kantoor: Schilderijen bloemen bezorgt het schilderij waar u wilt, zodat u het schilderij kunt bekijken op uw eigen locatie - bijvoorbeeld gewoon thuis of op kantoor; we sturen het kosteloos naar u toe. U kunt schilderij dan goed beoordelen op de plek waar het ook komt te hangen. Wilt u het schilderij retourneren, storten we uw volledige betaling terug; u betaalt zelf slechts de verzendkosten voor het retourneren.

- Bekijken in galerie te Amersfoort: U kunt het schilderij ook in onze galerie te Amersfoort bekijken. Onze galerie is centraal gelegen in Nederland en dicht bij de snelweg: zeer goed bereikbaar en er is voldoende parkeerplaats. Omdat wij onze schilderijen niet allemaal in onze galerie hebben staan, dient u hiervoor wel een afspraak te maken. U kunt een afspraak maken via de pagina op deze website van het schilderij dat u aanspreekt. Of bel ons gewoon even - dan helpen we u ook verder.

Wat is de levertijd?
Onze schilderijen zijn in de regel snel leverbaar, maar de levertijd is deels afhankelijk welk schilderij het betreft. Heeft u het schilderij voor een bepaalde gelegenheid of datum nodig, bel ons dan even. Dan zorgen wij er voor dat het schilderij op tijd bij u terecht komt.

Hoe werkt gratis op zicht?
U bestelt en betaalt het schilderij gewoon via onze website en u krijgt het kunstwerk zo spoedig mogelijk op het door u aangegeven adres toegestuurd. U kunt het schilderij op uw gemak bekijken. Wilt u het schilderij retourneren dan laat u het ons binnen 14 dagen na ontvangst weten. U kunt het kunstwerk dan naar ons terugsturen en eventueel een ander kunstwerk uitkiezen. We storten uw volledige betaling terug zodra we het schilderij weer hebben ontvangen.

Verzorgen jullie ook cadeaubonnen?
Ja, een schilderij is een geweldig cadeau voor een verjaardag, jubileum of als huwelijkscadeau. We helpen u graag met een cadeaubon: neem even contact met ons op om de cadeaubon aan te vragen. We zorgen dat u de bon zo spoedig mogelijk ontvangt - indien nodig, nog dezelfde dag.

Hoe wordt het schilderij verstuurd?
De schilderijen worden veilig verpakt en verzekerd bezorgd op het opgegeven bezorgadres. Mocht u niet thuis zijn, dan wordt een briefje in de bus gedaan met daarop instructies hoe u het schilderij alsnog zo spoedig mogelijk ontvangt.

Hoe kan ik betalen?
Betalen gaat veilig en eenvoudig via uw eigen bank (iDeal of overschrijving) of Credit Card. Komt u het schilderij ophalen? Dan kunt u contant of met pinpas betalen (credit card gaat bij ophalen helaas niet).

Nadat u uw bestelling hebt geplaatst, ontvangt u van ons een betaallink naar uw eigen bank of Paypal (credit card), zodat u de betaling kunt voldoen. Uw schilderij wordt daarna zo spoedig mogelijk naar u toegezonden.

Wat zijn de verzendkosten?
We verzenden het schilderij kosteloos naar u toe, binnen heel Nederland en België.

Is BTW inbegrepen in de prijs?
Ja, alle kosten zijn inclusief BTW (21%).

Moet ik het schilderij nog laten inlijsten?
Nee, al onze schilderijen zijn bij oplevering helemaal klaar om op te hangen. Als u dat mooi vindt, dan kun u er zelf een lijst omheen laten zetten bij uw lokale lijstenmakerij.

Ik heb een schilderij besteld, maar nog niets gehoord?
U ontvangt kort na uw bestelling een email met daarin een bevestiging van uw bestelling. Mocht u deze niet hebben ontvangen, controleer dan even of onze email niet terecht is gekomen in uw spam filter of map van ongewenste berichten. Hebt u na 24 uur nog geen emailbericht ontvangen, neem dan even contact met ons op.

Wat als ik een schilderij niet mooi vind?
We horen in bijna alle gevallen dat een schilderij in het echt nog mooier is dan op de website. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat het schilderij u toch minder aanspreekt dan verwacht. Bijvoorbeeld omdat het toch niet goed blijkt te passen bij de rest van uw interieur. Wat de reden ook is, u mag elk schilderij binnen 14 dagen na ontvangst aan ons retourneren. Neem voordat u dat doet wel contact met ons op; we geven u dan door naar welk adres u het schilderij kan terugsturen. Zodra we het schilderij in goede staat hebben ontvangen, maken we het betaalde bedrag volledig terug naar u over.

Wat is het verschil tussen de verschillende type schilderijen?
Schilderijen bloemen levert verschillende type schilderijen - allen van zeer hoge kwaliteit:

Schilderij olieverf/acrylverf: betreffen originele, handgeschilderde schilderijen vervaardigd in acryl- of olieverf, of beide. De schilderijen worden opgespannen (op een spieframe) opgeleverd, tenzij anders is aangegeven. Mocht een schilderij niet meer beschikbaar zijn, dan vragen we de kunstenaar om een uniek exemplaar speciaal voor u te schilderen.

Fine Art Giclee (ook wel Giclee of Kunstdruk genaamd): bij Fine Art Giclee wordt een origineel kunstwerk via speciale druktechniek met behulp van kleurechte verf op canvas aangebracht. Ze zijn net als geschilderde schilderijen kunstwerken met kleurechte verf op canvas. Deze reproducties worden meestal in beperkte oplage vervaardigd (limited edition), zijn vaak genummerd en door de kunstenaar zelf gesigneerd. Digital Art (ook wel: digi druk, digital painting of digitaal schilderij genoemd) is een specifiek vorm van Fine Art Giclee die is gebaseerd op een digitaal kunstwerk en/of fotografie door professionele fotografen.

Zeefdruk: een zeefdruk, waarbij de kunstinkt via een zeefdrukraam op papier wordt gedrukt, wordt geheel met de hand gemaakt. Doordat elke zeefdruk individueel met de hand wordt vervaardigd, zullen altijd kleine verschillen zichtbaar blijven en is elk kunstwerk uniek. De oplage is van zeefdrukken is meestal beperkt en genummerd.

Mixed Media Art: een door de kunstenaar gesigneerd origineel kunstwerk dat uit meerdere lagen is opgebouwd. Het kunstwerk is gedeeltelijk handgeschilderd (met acryl en/of olieverf). Afhankelijk van de kunstwerk is het gecompleteerd met de inzet van gesproeide, geplakte of gedrukte elementen. De kunstenaar gebruikt uitsluitend hoogwaardige materialen (zoals sterk gepigmenteerde, professionele acrylverf, deco-zand en goudacryl).

Hoe is mijn schilderij gemaakt en met welk materiaal?
Dat hangt af van het type schilderij en staat vermeld bij ieder schilderij op de website. Zie hierboven voor een toelichting op de verschillende type schilderijen.


Ook in onze kunstcollectie: